Vilada arriba al moment més àlgid de la Festa Major

Dimecres, 20 de juny de 2018 a les 00:00

Després d’un inici ple d’activitats culturals, la Festa Major de Vilada continua en marxa. Aquest cap de setmana se celebren alguns dels actes més rellevants, i s’espera una gran participació de les veïnes i veïns del poble, i persones visitants de la comarca.

Divendres a la tarda s’inaugura la Tómbola, organitzada per l’Associació Cultural Dones de Fàtima. Estarà obert també dissabte 23 i diumenge 24 de 10h a 13h i de 17h a 20h.

El dia es completarà amb l’inici de la temporada del Cinema a la Fresca amb la projecció de la pel·lícula “Coco”.  A partir d’ara, cada divendres i dissabte de juliol i agost s’organitzarà el cinema a la fresca a les 22h al Parc dels Gronxadors, amb la projecció de pel·lícules.

I per dissabte s’espera un dia amb moltes i diverses activitats. Durant el matí hi ha programades varis esdeveniments esportius. Per tercer any consecutiu, el Club de Tennis Vilada i l’Ajuntament, organitzen el torneig de pàdel de Festa Major. Tot un reclam que ha tingut un gran èxit de participació en les edicions anteriors. El torneig començarà a les 9 del matí a la pista de pàdel a la Zona Esportiva. Les persones interessades en participar-hi es podran inscriure el mateix dia del torneig.

També a la Zona Esportiva, al Bulder, s’organitza l’activitat infantil d’escalada dolça, serà a partir de les 10:30h. A més, coincidint amb l’obertura de la temporada d’estiu a la piscina municipal, a partir de les 10 del matí, hi haurà portes obertes al recinte de la piscina. Tothom qui ho vulgui podrà celebrar l’arribada de l’estiu amb un bany gratuït.

A la 5 de la tarda s’inaugura l’exposició de postals antigues de Vilada. L’Associació de Gent Gran de Vilada ha recopilat una setantena de postals que mostren com era el municipi durant el segle passat. L’exposició es podrà visitar a la sala de Plens de l’Ajuntament de Vilada des del dia 23 de juny i fins el 15 de juliol en els següents horaris: obert cada dissabte i diumenge d’11:00h a 14:00h i de 17:00 a 19:00h, i de dilluns a divendres en horari d’oficina de l’Ajuntament.

I al vespre s’espera una gran revetlla de Sant Joan al Parc dels Gronxadors. A partir de les 20:30h es farà un sopar popular de pa amb tomàquet i embotits. Seguidament s’encendrà la foguera de Sant Joan amb la Flama del Canigó i hi haurà un castell de focs. I a partir de les 22:30h es farà un concert amb el gran Miquel del Roig, Apardalats i Al Rescat; acabant amb l’actuació de DJ Kutal. Es preveu que la festa s’allargui fins que surti el sol.

I l’endemà, diumenge dia de Sant Joan, patró de Vilada. La jornada començarà amb la xaranga Entrompats que passejarà pels carrers del poble a partir de les 10:30h, tot animant als veïns i veïnes a participar a la festa. A les 11 del matí hi haurà Missa cantada per la Coral Les Veus del Picancel de Vilada.

Seguidament serà el torn dels gegants de Vilada. El Miquel i la Magdalena es vestiran de Festa Major i dansaran pels carrers del poble fins arribar a la plaça de l’Ajuntament, on a partir de les 13h hi haurà sardanes amb la Cobla Principal de Banyoles. S’oferirà vermut de Festa Major a totes les persones assistents.

La festa continua a partir de les 17:30h, amb l’espectacle de màgia del Mag Lini al Parc dels Gronxadors. I al vespre, el dia tindrà el seu punt final amb el tradicional concert i ball de Festa Major al Local Cultural. Aquest any actuarà l’Orquestra Swing Latino.

A la mitja part del concert hi haurà el pregó de Festa Major a càrrec d’Ernest Macià, periodista de Catalunya Ràdio. L’Ernest Macià és la veu del bàsquet a l’emissora pública del nostre país i té arrels familiars a Vilada, on va passar varis estius de la seva infantesa.

La Festa Major de Vilada continuarà la setmana vinent amb moltes activitats: Homenatge a la Vellesa, activitats de descoberta de la Riera, entrega de premis del Concurs Literari Aurora Bertrana, Cinema a la Fresca, Dirt Track de Campions, la Caminada Popular, i altres.

Darrera actualització: 21.06.2018 | 17:29